Omgeving

Water
Paterswolde is vooral bekend om het Paterswoldse Meer. Een mooi meer om te zeilen of te surfen. Tegenover het meer ligt het Friescheveen. Daar kunt u een kano of roeiboot huren voor een mooie tocht over dit open water. Ook het Zuidlaardermeer leent zich uitstekend voor een prachtige dag op het water.

Wandelen
Vanuit de B&B loopt u binnen vijf minuten in natuurgebied De Onlanden. Ook lopen er wandel- en fietsroutes door en langs Paterswolde: Drenthepad, Meren en Madenroute, Paterswoldsemeerroute, Boom- en Beekdalroute en het Pieterpad. Het Pieterpad loopt op ca. 4 km op de grens met Haren vanaf ons appartement. Indien gewenst halen we u in Haren op en zetten u daar de volgende dag weer af.

En wat dacht u van een bezoek aan het prachtige Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Tevens zijn rondom Paterswolde verschillende mooie landgoederen waar u kunt wandelen: Landgoed Vennebroek,Landgoed De Duinen , de Braak en Landgoed Lemferdinge.

Zwembad
Paterswolde heeft een eigen openluchtzwembad: Lemferdinge (geopend van mei tot en met augustus).

Stad Groningen
Op een half uurtje fietsen bent u in de gezellige, culturele, veelzijdige stad Groningen met het beroemde Groninger Museum en de Martinitoren, ook wel d’Olle Grieze genoemd. Indien gewenst zijn er een dames- en een herenfiets (tegen betaling) beschikbaar. Daarnaast is er een directe busverbinding (lijn 9) naar het hoofdstation van Groningen.

Golfen
Ook voor golfen kunt u op twee kilometer afstand terecht bij de Golferij, een golfoefenterrein met 17 afslagplekken en vijf par3 holes.

Beauty & Massage
Voor heerlijke ontspanning kunt u terecht bij Beauty Sauna Peize.

Kortom appartement bed & breakfast Eelderdiep biedt een goede uitvalsbasis voor allerlei (sportieve) activiteiten.